17 08 2017

Verhoog & Warmerdam viert vandaag jubileum

Als bureau dat gespecialiseerd is het maken van jubileumboeken, vergeten we ons eigen jubileum natuurlijk niet.

Vandaag precies 27 jaar geleden begon Verhoog & Warmerdam in een klein kamertje in een studentenhuis aan de Albert Verweystraat in Noordwijk aan Zee. De aanvangsinvestering van ƒ 5.000,- werd geïnvesteerd in een fax, briefpapier en een Tulip computer. 1,5 Jaar later werd een kantoorpand annex bollenzolder in de Van Speijkstraat betrokken. Na 27 jaar en meer dan 80 uitgaven verder, is er veel veranderd, en niet in de laatste plaats de leeftijd van de oprichters.

Met veel nostalgie wordt vandaag teruggedacht aan de dagen dat er nog stroken papier van de drukker kwamen met boekteksten die vervolgens in handzame stukken werden geknipt en op een zelfgemaakt stramien geplakt. De illustraties werden er los bijgeleverd. Ontwerpen werden uitbesteed aan externe vormgevers. De eerste grote schrik. Een foto die ondersteboven was afgedrukt. Alle verkeerde pagina’s van 1.000 boeken eruit gesneden, de pagina opnieuw apart gedrukt en in het katern geplakt. Niets van te zien gelukkig. Dat is ons nooit meer overkomen.    

Al in 1993 kwamen we in aanraking met Apple en al snel arriveerde de eerste Mac. Vanaf dat moment konden we de hele productie van een jubileumboek, op het drukken na, in eigen hand houden. Zeker toen we onze eigen vormgevers in dienst namen, die sindsdien van elk boek een prachtig vormgegeven uitgave maken. 

Albert Verweystraat 40

Deel dit bericht
Lees ook onderstaande berichten