09 12 2011

Super Mario in het Grand Palais

De tijd vliegt voorbij. Wie de 50 nadert, zal zich de tijd nog herinneren dat een videogame bestond uit twee witte streepjes op een zwart beeldscherm die een virtueel balletje heen en weer speelden: oftewel Pong, een in 1972 door Atari geïntroduceerd spel.

In de loop van de jaren zeventig komen er steeds meer computerspelletjes op de markt; voor de meeste moest je naar een gamehal waar je eindeloos (nou ja, tot je guldens op waren) spelletjes Space War of Galaxy Game kon spelen op grote apparaten. Dat kan nog steeds, maar inmiddels kan iedereen gewoon thuis op zijn eigen pc de meest geavanceerde en realistische games tevoorschijn toveren.

Computer games zijn intussen een geaccepteerd onderdeel geworden van het dagelijks leven en onze cultuur, en niet alleen voor de jongeren die zijn opgegroeid met computers en internet. Voor het beroemde museum het Grand Palais in Parijs reden een tentoonstelling te wijden aan de geschiedenis van de video game. Van het simpele Pong tot games waarbij de spelers op virtuele wijze zelf het computerstrijdperk betreden. De expositie duurt van 10 november 2011 to 9 januari 2012.

Zie voor meer informatie www.rmngp.fr

Deel dit bericht
Lees ook onderstaande berichten