23 09 2022

Pop-up-expositie bij 100-jarige NLdigital

Opening-pop-up-tentoonstelling-705x470.jpg#asset:1431

Pop-up-expositie bij 100-jarige NLdigital


Woensdag 21 september vond in Breukelen de officiële opening plaats van de pop-up tentoonstelling 100 jaar Efficiency door Hans van Essen van lidbedrijf Frama, NLdigital directeur Lotte de Bruijn en NLdigital bestuurslid Rob Idink.

De tentoonstelling is georganiseerd ter ere van het 100-jarig jubileum van NLdigital, de branchevereniging van ICT in Nederland, in 1922 gestart als branchevereniging van de importeurs en fabrikanten van kantoormachines. De naam is een knipoog naar de Efficiency tentoonstellingen en beurzen, het periodieke uithangbord van de vereniging die van de jaren twintig tot de jaren negentig van de vorige eeuw een begrip waren in digitaal Nederland. Bezoekers lieten zich tijdens dit evenement (na de Tweede Wereldoorlog in de RAI) inspireren door de nieuwste computers, kantoormachines en andere innovaties.

Verhoog & Warmerdam was met veel plezier onderdeel van het team dat de pop-up tentoonstelling realiseerde. De tentoonstelling geeft een overzicht van 100 jaar NLdigital en enkele hoogtepunten uit de digitale historie, waaronder tal van ‘antieke’ objecten zoals personal computers van het eerste uur en de eerste videogames.

Deel dit bericht
Lees ook onderstaande berichten