09 09 2016

Omroep MAX in Noordwijk

Ter gelegenheid van 150 jaar badplaats Noordwijk aan Zee, maakte omroep MAX op donderdagvond 8 september een programma (Tijd voor MAX) vanaf het Noordwijkse strand.

Badplaatsboek.jpg#asset:202

Aan de tafel van Sybrand Niessen en Martine van Os waren Noordwijkers Jo van der Lippe, Koen Marijt en Susan Smit aangeschoven. Jo van der Lippe vertelde van zijn zeerondvaarten die hij al sinds 1963 verzorgt langs de Noordwijkse kust. Historicus Koen Marijt en schrijfster Susan Smit gaven een kort college over de historie van de badplaats. Daarbij werd dankbaar gebruik gemaakt van de door Miep Smitsloo geschreven uitgave “Hof van Holland” die is vormgegeven en geproduceerd door grafisch bureau Maris Media, het zusterbedrijf van Verhoog & Warmerdam.

tijdvoormax-koen-marijt-Susan-Smit.jpg#a

Koen Marijt kreeg ter plekke van Susan Smit de toezegging een voorwoord te schrijven voor een nieuw boek in 2 delen over de historie van de badplaats die in 2017 zullen verschijnen. Voor de totstandkoming van dit nieuwe historische werk heeft een aantal Noordwijkers de handen ineengeslagen: Verhoog & Warmerdam, Maris Media, Leon van Reisen van Van Reisen Bouwmanagement & Advies, historicus Koen Marijt, bouwhistoricus Michel van Dam en beeldspecialist Willem van den Haak. Bekijk de aflevering hier terug.

Deel dit bericht
Lees ook onderstaande berichten