06 06 2014

Noordwijk door de ogen van Lutgens

Na het grote succes van de Atlas van Noordwijk heeft Uitgeverij aan Zee een tweede uitgave over de geschiedenis van Noordwijk in voorbereiding: Noordwijk door de ogen van Lutgens.

Jan Lutgens, leraar aan het befaamde Instituut Schreuders aan de Voorstraat in Noordwijk, maakte in de jaren zeventig en tachtig van de negentiende eeuw een serie tekeningen van het Noordwijk van die dagen. In eerste instantie richtte hij zich op Noordwijk Binnen, maar vanaf 1882 ontdekte hij ook de ontluikende badplaats Noordwijk aan Zee. Unieke tekeningen uit een periode dat er nog nauwelijks foto’s werden gemaakt.

Voor het eerst zijn alle Noordwijkse tekeningen van Lutgens - de meeste eigendom van de gemeente Noordwijk en opnieuw gereproduceerd -bijeengebracht in één luxe rijk geïllustreerde uitgave: Noordwijk door de ogen van Lutgens.

De verschijningsdatum is medio november 2014. Tot 1 augustus is er de mogelijkheid tot inschrijving voor deze unieke uitgave voor een gereduceerde prijs van € 25,00. Na deze datum bedraagt de verkoopprijs € 29,95.

Meer informatie over de voorinschrijving en een voorproefje van Noordwijk door de ogen van Lutgens is te zien op: www.uitgeverijaanzee.nl

Deel dit bericht
Lees ook onderstaande berichten