18 11 2012

Louis versus Johan

Wie de afgelopen dagen het nieuws heeft gevolgd, zal het niet zijn ontgaan: het is oorlog bij Ajax. Coup en tegencoup, verraad, dolkstoten in de rug, het kan niet op. De hoofdrolspelers: Johan Cruijff en Louis van Gaal. Beide mannen hebben het beste met Ajax voor, en wie de geschiedenis van Ajax kent, weet dat ze allebei veel voor Ajax hebben betekend.

Johan Cruijff stuwde Ajax door zijn weergaloze voetbaltalent vanaf eind jaren zestig naar grote hoogte, uitmondend in drie achtereenvolgende overwinningen in de Europacup I finale, waarmee de Amsterdamse club voorgoed op de kaart stond als Europese topclub. Louis van Gaal (ook ex-profvoetballer) beleeft midden jaren negentig hoogtijdagen als trainer van Ajax. Het elftal staat opnieuw aan de top en behaalt in 1995 de overwinning in de Champions League. Een jaar later zijn ze verliezend finalist.

Als belangstellende leek zou je kunnen zeggen: als die twee samenwerken, moet er toch weer wat moois gebeuren, maar dat werkt niet in het voetbaluniversum van Louis en Johan. Beide mannen hebben uitgesproken karakters en menen het voetbalgelijk, wat dat ook moge zijn, aan hun zijde te hebben. Het wordt nog een bijzonder spannend robbertje vechten in de Ajax-arena de komende tijd. We wachten met belangstelling de uitkomst af.

Deel dit bericht
Lees ook onderstaande berichten