20 10 2011

Kadaffi onder de grond gevonden. Assad vlucht naar Hermonberg?

De man die 42 jaar Libische oliedollars gebruikte voor voornamelijk zijn eigen vermaak en veiligheid is vandaag gevangen genomen en door zijn bewakers dood geschoten in Sirte; het laatste bolwerk van verzet. Volgens de eerste berichten bevond hij zich in een gat onder de grond.

Als hij zijn geschiedenisles goed had geleerd, had hij geweten dat dat niet de meest ideale plek is om je te verbergen voor je vijand. Meest recent nog (2003) werd zijn collega Saddam Hoessein in Irak in een dergelijk onderkomen aangetroffen en uiteindelijk ter dood veroordeeld. Langer geleden vond Adolf Hitler zijn einde in een aanzienlijk comfortabeler gat in de grond; de bunker in Berlijn. Uitzondering op de regel was aanvankelijk Osama Bin Laden die de Amerikanen in Afghanistan om de tuin wist te leiden in de onderaardse gangen van het Bora Bora gebergte.

Zoals wij weten, is ook hij niet de dans ontsprongen. In de oudheid en middeleeuwen wisten ze wel beter. Hoe hoger hoe beter. Hoog gelegen vestingen als Carcassonne (Frankrijk) en Alhambra (Spanje) golden als nagenoeg onneembaar. Als ik Bashar al-Assad was, zou ik mijn vluchtonderkomen op niet al te lange termijn bouwen op de Hermonberg (2814 hoog).

Deel dit bericht
Lees ook onderstaande berichten