25 02 2019

Het smeden van fietslicht

smeden-van-licht.jpg#asset:400

Ben je binnenkort een keertje in Joure. Bezoek dan het Museum Joure waar behalve veel aandacht voor de historie van koffiebrander Douwe Egberts, ook regelmatig interessante wisselexposities te bezichtigen zijn. Momenteel is dat de expositie “Spanninga Metaal ‘smeedt’ al 100 jaar fietslicht” over de bekende Jouster ‘achterlichtjesfabriek’.

Deze expositie geeft een overzicht van de historie van deze bekende fietsverlichtingsproducent en natuurlijk van de verschillende typen achterlichtjes die door de tijd heen geproduceerd werden. Fietsenliefhebbers smullen van de oude fietsen die in de tentoonstellingsruimte staan opgesteld, van de ouderwetse loopfiets en de ‘hoge bi’ tot de moderne sportfiets. Klapstuk is de fiets van koningin Wilhelmina. De expositie duurde oorspronkelijk tot en met 24 februari 2019, maar is met 3 weken verlengd.

De expositie is voor een belangrijk deel gebaseerd op “Het smeden van licht”, het door Verhoog & Warmerdam verzorgde jubileumboek dat afgelopen 3 oktober ter gelegenheid van het eeuwfeest van Spanninga is verschenen. http://www.museumjoure.nl/expo...

Deel dit bericht
Lees ook onderstaande berichten