15 06 2018

Goliath heeft bestaan! En reuzen ook!

goliathkopie.jpg#asset:385

Reuzen bestaan!

Groot nieuws! In een bergdorp in Tapalpa (Mexico) zijn na een aardverschuiving, veroorzaakt door zware regenval twee enorme mensenschedels tevoorschijn gekomen. Goliath en zijn broer. Dit is niet de eerste keer dat skeletten van reuzen worden gevonden. In de bijbel wordt gesproken over een ras van reuzen dat ooit de aarde bewoonde. En ook in ander religies komen ze voor. Zouden dit hun overblijfselen zijn? Het lijkt er wel op.

Nou, genoeg gelachen. Deze foto is uiteraard nep. Het bijbelverhaal over reuzen heeft veel grappenmakers, die aardig konden photoshoppen, aan het werk gezet. Het internet is er van vergeven. Er worden zelfs wedstrijden gehouden. Bijgaande foto “Giant Discovery” werd bijvoorbeeld 4e bij de DesignCrowd Archaeological Anomalies 12 contest in 2008. Zie voor nog meer fraaie beelden: www.designcrowd.com/community/contest.aspx?id=1676758.

Grappig en tegelijk ook treurig is het feit dat er hele volksstammen zijn die dit soort in elkaar geknoeide foto’s toch serieus nemen en bewijs achten voor het bestaan van reuzen ooit.

Deel dit bericht
Lees ook onderstaande berichten