17 05 2019

Game of Thrones: Film eerder dan het boek

Aanstaande zondag wordt de laatste episode van de immens populaire HBO-serie Game of Thrones uitgezonden. Wie zal na 8 seizoenen moord en doodslag, verraad en trouw, epische veldslagen, magie en een vleugje seks, de IJzeren Troon bestijgen? Dat is de grote vraag die vele tientallen miljoenen fans over de hele wereld bezighoudt. 

Na 72 uitzendingen zijn er tal van hoofdpersonen vermoord, gedood af anderszins op minder prettige wijze voortijdig aan hun einde gekomen. Het was een beetje de charme van de serie die pas echt populair werd toen de sympathieke hoofdpersoon Ned Stark tot ieders verbijstering al in het eerste seizoen letterlijk een kopje kleiner werd gemaakt. Er zijn dus niet zoveel kandidaten meer over. Schrijver dezes gokt op Tyrion Lannister. Tweede keus: Sam Tarly. 

Over het verloop van het laatste seizoen wordt gemord op het internet. De schrijvers van de serie zouden zich er met een Jantje-van-Leiden van afmaken en tekortdoen aan de geest van de meesterlijke boeken van George R. R. Martin op welke de serie is gebaseerd. En dat is niet verwonderlijk want de boekenreeks is nog niet af. Fans wachten al jaren op de laatste twee delen. Het schrijfproces ging zo langzaam dat de televisieserie de boeken inhaalde. De producenten moesten het doen met samenvattingen en verhaallijnen die ze van Martin aangereikt kregen. En dat is toch te merken. Als we zondag weten wie de IJzeren Troon bestijgt, is het dan ook wachten op de laatste twee boekdelen. Wiet weet heeft Martin inmiddels andere ideeën over wie de nieuwe koning van Westeros wordt. Dat zou pas echt verrassend zijn en passen in de geest van de serie. Maar de hoge heren van HBO zullen dat wel contractueel afgedekt hebben.

Game of Thrones


Deel dit bericht
Lees ook onderstaande berichten