03 02 2016

Der Mann der Schwester meiner Mutter

Onlangs is het boek “Der Mann der Schwester meiner Mutter” van de hand van de Duitse journalist Michael Schwelien verschenen.

De uitgave gaat over het leven van zijn oom Leo Bauer, een Joodse communist die na de Tweede Wereldoorlog in Oost-Duitsland wegens ‘Trotskisme’ ter dood en later tot en werkkamp wordt veroordeeld. Uiteindelijk belandt hij in West-Duitsland waar hij het tot adviseur van SPD-voorman en bondskanselier Willy Brandt schopt. Schwelien schetst een intrigerend beeld van het leven van een Duits-Joodse familie, van de Nazi-tijd tot het heden.

Verhoog & Warmerdam heeft Michael Schwelien afgelopen zomer in Noordwijk op bezoek gehad om hem van extra informatie te voorzien van zijn tante Ami over wie wij onderzoek hadden gedaan in verband met de publicatie van een jubileumboek voor de firma Roba in IJsselstein. We hebben met hem een genoeglijke zomermiddag doorgebracht aan het Noordwijkse strand waar hij ons enthousiast onderhield over zijn avontuurlijke, journalistieke loopbaan.

“Der Mann der Schwester meiner Mutter” is verschenen bij uitgeverij DTV in München.

Deel dit bericht
Lees ook onderstaande berichten