05 10 2016

100 jaar badplaats Noordwijk aan Zee – Kerndotter

Dit jaar bestaat de badplaats Noordwijk aan Zee 150 jaar. Het Genootschap Oud Noordwijk en de Vereniging De Oude Dorpskern hebben ter gelegenheid van de viering van 150 jaar Badplaats het initiatief genomen voor een bijzondere uitgave van beide verenigingen.

uitreiking-kerndotterkopie.jpg#asset:214

De verenigingen, die zich bezig houden met het verleden en het erfgoed van Noordwijk, willen met deze jubileumuitgave vooral benadrukken dat beide dorpskernen niet zonder elkaar kunnen bestaan en dat de ontwikkeling van de badplaats en de bollenteelt in Noordwijk Binnen elkaar positief beïnvloed hebben in de afgelopen 150 jaar. Zij spreken dan ook graag over 150 jaar Bloemenbadplaats Noordwijk.

De gezamenlijke redactie heeft gekozen voor een zestal thema’s: opkomst van het toerisme, bollencultuur, bestuurlijke verhoudingen, architectuur, sport en kunst en cultuur. Het eindresultaat is een prachtig uitgevoerd tijdschrift met veel  aantrekkelijke illustraties, dat huis-aan-huis is verspreid in Noordwijk. Maris Media, de grafische afdeling van Verhoog & Warmerdam was verantwoordelijk voor vormgeving en realisatie van de KernDotter. Het eerste exemplaar werd zaterdag 24 september onder grote belangstelling uitgereikt aan wethouder Pieter Jan Barnhoorn in het Cultuurcafé van boekhandel van der Meer.

Deel dit bericht
Lees ook onderstaande berichten